Bestedingen digital ads blijven groeien

Digitaal adverteren is veruit het populairst onder bedrijven en instellingen. In 2018 heeft deze trend zich verder voortgezet en is de markt voor digital advertising verder gegroeid. Het aandeel van digitale advertenties is groter dan het aandeel radio-, tv- en papieren reclame samen. Niet alleen grote bedrijven maar ook steeds meer kleinere ondernemers weten de weg naar het internet te vinden als ze voor hun diensten of producten willen adverteren.

De bestedingen aan influencers nemen toe en de populariteit van banners neemt af. Dit en meer blijkt uit de Online Ad Spend Study 2018-cijfers van Deloitte in opdracht van IAB Nederland.

De groei is conform de verwachting

De groei van digital ads is conform wat deskundigen al verwachtten. Steeds meer bedrijven kiezen voor het internet als belangrijkste bron om zich te profileren. Ook influencers beginnen een steeds grotere rol te spelen, vooral bij jongeren, maar ook steeds meer mensen van boven de 30 ontdekken de vloggers. De veranderende markt is zeker van invloed op hoe een communicatieprofessional binnen een bedrijf opereert. Hield hij of zij zich voorheen vooral bezig met marketing in kranten en tijdschriften, vandaag de dag is het internet het belangrijkste werkterrein.

De voordelen van digitaal adverteren zijn legio

Digitaal adverteren heeft veel voordelen ten opzichte van de traditionele manieren van advertising. Een commercial op TV of radio bereikt een grote doelgroep, maar die is niet zo specifiek als je misschien zou willen. Via het internet kun je veel gerichter adverteren en je doelgroep selecteren op

  • Leeftijd
  • Opleiding
  • Man of vrouw
  • Inkomenscategorie

Hierdoor is het veel gemakkelijker om gericht te adverteren. Dit maakt het inzetten van het beschikbare budget hiervoor een stuk efficiënter.

Nieuwe communicatie opdracht?

Ben jij een ervaren communicatieprofessional die precies weet wat een bedrijf of instelling nodig heeft om zich op de juiste manier te profileren? Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging of aantrekkelijke tijdelijke projecten? 7talents kan je in contact brengen met bedrijven en instanties die op zoek zijn naar jou!

We houden daarbij uiteraard rekening met jouw specialisme, je voorkeuren als het gaat om woonplaats c.q. reisafstand, het soort bedrijf en de aard van de werkzaamheden. In veel gevallen kun je flexibel en ook gedeeltelijk thuis werken. Heb je interesse, neem dan zeker contact met ons op.