Corporate branding op social media: hoe pak je dat aan?

Corporate branding wordt voor veel bedrijven steeds belangrijker. Social media lenen zich hier natuurlijk uitstekend voor, maar hoe ga je hier nu precies mee om? Wat staat je als bedrijf te doen als je succesvol wilt zijn met corporate branding op social media?

Branding op social media

Wij geven je 4 praktische tips voor als jij social media in wilt zetten voor corporate branding.

1. Het juiste sociale kanaal

Social media zijn uitstekend in te zetten voor corporate branding, maar het is wel belangrijk om hiervoor de juiste sociale kanalen te kiezen. Ieder sociaal platform heeft eigen kenmerken en kwaliteiten. Facebook is ideaal voor entertainment, LinkedIn is perfect voor het delen van kennis en Twitter gaat meer de informatieve kant op. Selecteer de beste kanalen voor jouw bedrijf en benader consumenten op passende wijze.

2. Expertprofielen op social media

Laat de meest ervaren werknemers van je bedrijf een eigen netwerk opbouwen op social media. Zij kunnen hier hun kennis en expertise delen. Vervolgens kan de corporate brand pagina worden gebruikt om de activiteiten van deze experts in de spotlights te zetten. Op deze manier krijgt de doelgroep een goed beeld van zowel het bedrijf als de werknemers.

3. Gestructureerde content strategie

Maak meerdere accounts aan voor je bedrijf en communiceer vanuit ieder account over een specifiek onderwerp. Kies bijvoorbeeld voor een pagina voor product branding en een pagina voor corporate branding om mee te beginnen. De doelgroep zal zich uiteindelijk vanzelf opsplitsen tot deelgroepen die specifieke pagina’s volgen. Hierdoor kun je deze pagina’s makkelijk meenemen in een gerichte content strategie naar de deelgroepen toe.

4. Product brand pagina’s

Het kan een goed idee zijn om een enkele corporate brand pagina te maken en diverse product brand pagina’s ter aanvulling. Hierdoor is het mogelijk om voor ieder product brand een specifiek account te gebruiken voor het communiceren van specifieke onderwerpen, terwijl de corporate brand pagina zich uitsluitend op dit deel richt. Op deze manier kunnen alle accounts worden ingezet om elkaar te versterken.

Goede communicatie professionals nodig?

Wil jij je als bedrijf gaan focussen op corporate branding en zoek je de juiste communicatie professionals met goede kennis van branding én social media? Dan vind je bij 7Talents de creatieve talenten die je nodig hebt, zowel voor tijdelijk als voor een vast dienstverband. Neem gerust eens contact met ons op.