Wat zijn dynamische video-advertenties?

Communiceren met je doelgroep doe je het liefst zo gericht mogelijk. Hoe beter een advertentie is afgestemd op de ontvanger, hoe groter de kans op positief resultaat. Je gaat tenslotte voor een beter resultaat of hoger rendement, niet waar? Dynamische video-advertenties leveren hier een belangrijke bijdrage aan.

Als communicatiemanager klinkt dit jou natuurlijk als muziek in de oren. Wat zijn dit voor soort advertenties en hoe dragen ze bij aan een betere conversie? En waar vind je zo iemand die dit voor jou kan realiseren?

Wat zijn dynamische video-advertenties?

Allereerst is het goed om te weten wat dit voor advertenties zijn en wat je ermee kunt. Dynamische video-advertenties zijn video-advertenties die met behulp van bepaalde software in verschillende versies verschijnen. Op basis van verzamelde data worden tekst, afbeeldingen, audio en scenes aangepast. Je kunt dus variëren met verschillende elementen in je advertentie. Dit stelt jou in staat veel waardevolle inzichten op te doen en zo nodig jouw advertentiecampagne aan te passen.

Onderdelen van video-advertenties

Elke dynamische video-advertentie begint met een sterke intro. Dit is vaak bepalend of mensen blijven kijken of het filmpje weg klikken. Een goede dynamische intro brengt de video dan ook zo dicht mogelijk bij de doelgroep. Goede video-advertenties sluiten daarnaast af met een call-to-action. Dit is bijvoorbeeld een productaanbeveling gericht op waar de klant naar zoekt of nodig heeft.

Verder kunnen er overlays worden toegevoegd om de video zoveel aan te passen en af te stemmen op de desbetreffende doelgroep. Dit geldt overigens ook voor dynamische scènes of juist gepersonaliseerde scènes. Daarmee richt een video zich niet alleen op een specifieke doelgroep, het creëert ook nog eens unieke content.

Resultaat van dynamische video-advertenties

Natuurlijk ga je voor uitstekende online resultaten en dankzij dynamische video-advertenties is het veel gemakkelijker om bepaalde zaken te meten. Als resultaten achterblijven kun je een advertentie zo nodig aanpassen. Bovendien worden video-advertenties op deze manier veel meer toegespitst op je doelgroep. Dit leidt tot een hogere conversie en verbeterde ROAS (Return On Advertising Spend, deze kijkt specifiek naar de opbrengst en uitgaven van advertentie-inspanningen).

Communicatieprofessional nodig

Wil jij advertenties meer toespitsen op je doelgroep en heb je hierin hulp nodig van een professional? Ben je op zoek naar een tijdelijke communicatieprofessional die jouw advertentiecampagnes doorneemt, aanpast en zo nodig verbetert? Dan zit je bij 7Talents helemaal goed. Wij bieden je namelijk de keuze uit een breed scala aan professionals die je gemakkelijk tijdelijk kunt inschakelen voor jouw marketingwerkzaamheden. Neem direct contact op voor het inplannen van een afspraak of informeer naar onze mogelijkheden.