Flexibele werktijden: niet overal in Nederland

Flexibel werken, het lijkt soms alsof het in Nederland al overal is ingeburgerd. Iedereen werkt tegenwoordig enkele dagen thuis thuis en is vrij op momenten dat je verwacht dat ze hard aan het werk zijn. Maar is Nederland wel zo modern als het gaat om flexibele werktijden? Uit een recent onderzoek van Protime en de SD Worx Group blijkt in ieder geval van niet.

Slechts iets meer dan 30% geeft aan de werktijden flexibel te kunnen invullen. Thuiswerken, dat gebeurt wel steeds meer. Maar werken op tijdstippen dat het jou het beste uitkomt, zoals in het weekend of ’s avonds, daar moeten we in Nederland nog erg aan wennen.

Flexibele werktijden in de rest van Europa

Uit onderzoek blijkt dat in Duitsland flexibel werken heel gewoon is. 80% van de ondervraagde beleidsmedewerkers bij onze oosterburen gaf in een recent onderzoek aan dat ze flexibel kunnen werken binnen hun bedrijf. In het Verenigd Koninkrijk is de situatie slechter dan in Nederland, daar kan circa 65% van de beleidsmedewerkers niet flexibel werken. Het is volgens de onderzoekers van belang dat werkgevers zich realiseren dat flexibel werken veel voordelen kan hebben. Werknemers die hun werktijd flexibel kunnen invullen voelen zich een stuk beter gewaardeerd.

Betere balans tussen werktijd en vrije tijd

Het is belangrijk dat werkgevers zich realiseren dat een goede balans tussen vrije tijd en werktijd van positieve invloed kan zijn op hun personeel. Flexibele werktijden aanbieden aan werknemers heeft de volgende voordelen:

  • Werk is gemakkelijker te combineren met de zorg voor een gezin
  • Werknemers kunnen werken wanneer zij zich het fitst voelen, voor sommigen is dat in de avonduren
  • Files kunnen vermeden worden als niet iedereen in de spits reist.

Een werknemer zal het zeker als een groot pluspunt zien wanneer een werkgever de mogelijkheid biedt om flexibel te werken en daarom graag solliciteren op een vacature.

Telewerken is in Nederland erg populair

In Nederland maakt ongeveer de helft van de respondenten uit het onderzoek gebruik van telewerken. Thuis werken is dus op zich wel populair. Alleen verwacht de werkgever dus nog in veel gevallen dat dat telewerken tijdens kantooruren gebeurt en niet al ’s morgens om 6 uur of ’s avonds na 20.00 uur.

Je kunt dus een goede beurt maken als je nieuw personeel zoekt en flexibel werken bij je bedrijf al helemaal is ingeburgerd. Als je een tijdelijke communicatieprofessional zoekt, neem dan contact op met 7talents; wij kunnen je kandidaten voorstellen die prima flexibel kunnen werken! Neem contact met ons op met uw vraag.