Welke generatie is het meest tevreden met zijn baan?

Generatie Z (jongeren tussen de 18 en 24 jaar) is van alle generaties het meest gelukkig op de arbeidsmarkt. Uit onderzoek onder 5000 Europese werknemers blijkt dat 77% van deze leeftijdscategorie tevreden is met zijn of haar baan. Daarbij is meer dan de helft ervan overtuigd dat een hoog salaris daaraan bijdraagt. Opvallend is dat maar liefst 70% van deze generatie interesse heeft in een internationale baan. Wat drijft deze generatie?

Volop in beweging

Onderzoek laat zien dat generatie Z het meest dynamisch is op de arbeidsmarkt. Opvallend is daarbij dat ondanks de tevredenheid met de huidige baan (77%) er toch 57 procent op zoek is naar een nieuwe baan. De meeste jongeren zoeken hierbij op hun telefoon naar een nieuwe baan. Solliciteren doen ze nog steeds het liefst op de computer.
Voor bedrijven is het nuttig om te weten hoe ze deze dynamische generatie het beste kunnen bereiken. Generatie Z kan een belangrijke oplossing zijn voor het groeiende personeelstekort waar veel organisaties mee kampen.

Ondersteuning op de werkvloer

Generatie Z vindt het belangrijk dat er iemand is op de werkvloer die ze kunnen benaderen voor advies en ondersteuning. Dat kan bijvoorbeeld gaan om hulp bij het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden. Van generatie Z geeft 32% aan dat ze graag een mentor op de werkvloer zouden willen.

Generatie Z hecht waarde aan de mening van familie en vrienden als het gaat om het zoeken naar werk. Meer dan bij andere generaties, hebben vrienden en familie invloed op de baankeuze.

Baanaanbiedingen en chatbots

Vergeleken met de andere generaties, ontvangt generatie Z relatief vaak een banenaanbod. Daarbij hebben de jongeren de voorkeur voor moderne recruitment technieken, zoals bijvoorbeeld chatten. Zeker aan het begin van het wervingsproces, chatten jongeren liever dan dat ze bellen of mailen. Chatbots zijn daarvoor een goede uitkomst. Deze maken het makkelijk om vragen te beantwoorden van potentiële kandidaten. Ze zijn ook een middel om een kandidaat op de hoogte te houden van de status van de sollicitatie. Door hier als werkgever in te faciliteren, kan je je succes onder deze leeftijdscategorie vergroten.

Communicatieprofessionals inzetten

Bij 7talents zijn we gespecialiseerd in het koppelen van talentvolle, gemotiveerde communicatieprofessionals aan bedrijven. Jong en oud, en allemaal deskundig. Daarbij vinden we het belangrijk dat iemand daadwerkelijk in jouw bedrijf past en iets toe kan voegen. Ben je op zoek naar die collega die echt van aanpakken weet, neem dan vrijblijvend contact met ons op.