Grootste irritatie: slecht functionerende collega’s

Uit onderzoek van adviesbureau Mercer blijkt dat Nederlanders hun werk beoordelen met een zeven. Over het algemeen zijn mensen dus best tevreden met hun baan. Wel blijkt er een grote ergernis op de werkvloer te zijn: collega’s die slecht functioneren. De top drie van ergernissen op het werk bestaat daarnaast uit werkapparatuur met een technische storing en teveel vergaderingen en administratieve werkzaamheden. In dit blog nemen we de uitslagen met je door.

Spanning en werkdruk niet in top 3

Opvallend genoeg staat hoge werkdruk niet hoog op het lijstje met ergernissen op het werk. 74 procent van de ondervraagden geeft zelfs aan dat ze goed om kunnen gaan met werkdruk, en voor twee derde van hen is ook spanning op de werkvloer geen probleem. Slecht functionerende collega’s zijn wél een bron van ergernis.

Gezond leven is belangrijk

Werkend Nederland vindt het belangrijk om gezond te leven, zodat men goed kan functioneren op de werkvloer. Zodoende streeft de gemiddelde werknemer naar een gezonde leefstijl en een flexibele werkhouding. 84 procent van de ondervraagden vindt gezond leven belangrijk, want alleen dan is het mogelijk om fit aan de slag te gaan.

Welke factoren speelden een rol bij de werkbeoordeling?

Bij het beoordelen van hun werk zijn Nederlanders opvallend positief. Drie factoren werden meegenomen in de beoordeling:

  • In hoeverre is men vermoeid op het werk? – Score van 6.9
  • In welke mate ervaart men lichamelijke klachten? – Score van 7.1
  • Hoe waardeert men de gezondheid in het algemeen? – Score van 7.3

Verschillende generaties, verschillende wensen

Peter Abelskamp, Mercer Business Leader bij Mercer Nederland, reageerde met tevredenheid op het onderzoek. Hij vindt een zeven een mooie score, maar geeft wel aan dat er nog genoeg winst is te behalen. Dit kan op verschillende manieren worden bereikt. Zo dient de werkgever de wensen van het personeel altijd voor ogen te hebben. Die wensen verschillen per individu.

Een ouder iemand die met pensioen gaat heeft bijvoorbeeld hele andere wensen dan een jonge werknemer die net een kindje gekregen heeft. Het huidige personeelsbestand bij sommige bedrijven bestaat soms wel uit vijf generaties. Alleen wanneer de arbeidsvoorwaarden met de levensfase van de medewerker meebewegen is het mogelijk om hem of haar tevreden te houden.

Rooskleurige toekomst

De meeste Nederlandse werknemers zien hun toekomst op werkgebied met vertrouwen tegemoet. Dit terwijl uit een eerder onderzoek van Mercer bleek dat kunstmatige intelligentie ervoor zorgt dat de helft van de werknemers tussen de 50 en 64 het risico loopt om hun werk te verliezen. De zorgen onder deze leeftijdscategorie over deze ontwikkeling vallen echter mee. Wel verwacht 60.2 procent van de medewerkers dat er binnen tien jaar grote veranderingen gaan plaatsvinden op het werk. Ze denken dat er reorganisaties en technologische veranderingen komen. Ondanks deze verwachtingen wil maar liefst 65 procent van de ondervraagden niet binnen tien jaar veranderen van werkgever.

Communicatie professional

Ben je op zoek naar een tijdelijke communicatie professional? Neem dan contact op met 7talents, en wij helpen je graag verder.