Medewerkers kennen ‘why’ van organisatie vaak niet

De ‘why’ van een bedrijf is erg belangrijk, zeker in deze tijd. Klanten willen weten wat een bedrijf doet en hoe het bedrijf dit doet, maar zij willen vooral ook weten waarom het bedrijf het doet. Dit zorgt namelijk voor meer persoonlijkheid en karakter voor de onderneming en dit leidt weer tot meer betrokkenheid.

Het is daarom belangrijk dat medewerkers de ‘why’ van het bedrijf goed over kunnen brengen, maar onderzoek toont aan dat de meeste werknemers van bedrijven de ‘why’ zelf helemaal niet kennen.

Medewerkers moeten ook betrokken zijn

Je kunt niet van klanten verwachten dat zij betrokken zijn als de medewerkers dit ook niet zijn. Het begint allemaal bij het personeel. Als zij betrokken zijn en het gevoel hebben dat zij echt iets betekenen in het bereiken van de bedrijfsdoelen, dan dragen zij dit ook uit naar de klanten toe. Om dit te bereiken is het nodig om de ‘why’ van de onderneming te kennen.

Schouten & Nelissen voerde een onderzoek uit naar de mate waarin werknemers bekend zijn met de ‘why’ van het bedrijf waarvoor zij werken. Het blijkt dat slechts 25 procent van de medewerkers de ‘why’ kent en over kan brengen.

Meer waardering voor medewerkers

Het onderzoek liet ook zien dat nog geen kwart van alle medewerkers, en er deden er meer dan 1250 mee aan het onderzoek, het gevoel heeft gewaardeerd te worden. Dit komt de betrokkenheid niet ten goede. Het is dus zaak voor de ondernemingen om hiermee aan de slag te gaan. Medewerkers moeten meer betrokken worden, onder meer door hen kennis te laten maken met de ‘why’ van het bedrijf. Dit zal direct zorgen voor een groter gevoel van waardering voor elke medewerker. De werkstress zal verminderen en het werkklimaat zal verbeteren. Dit zorgt voor een positievere communicatie, intern en extern.

Een communicatietalent in huis

Het kennen van de ‘why’ van het bedrijf is de eerste stap. Het effectief en positief overbrengen van deze ‘why’ is een tweede. Daar zijn uitstekende communicatieve vaardigheden voor nodig. Kan jouw organisatie wel een communicatietalent gebruiken, voor een vaste of een tijdelijke aanstelling? Dan kun je altijd bij 7talents terecht. Wij zorgen voor de juiste professional voor de gewenste periode. Neem gerust contact met ons op.