Online video content: nog steeds hot or not?

Totaal hot natuurlijk! Mensen zijn van nature visueel ingestelde wezens en we krijgen maar wat graag nieuwe video content in handen. Ben je dol op koken? Dan is het maar wat leuk om via video’s nieuwe recepten te leren. Of wat dacht je van het uitproberen van make-up? Dat lukt toch allemaal veel beter met de instructies via een video dan een geschreven handleiding? Kortom, als bedrijf zijnde kun je je klanten het beste via video content bereiken.

Waarom video content?

Natuurlijk houden we van een goed boek op zijn tijd, maar zeg nou eens eerlijk, een video kijken is vaak toch veel leuker? Video content maken neemt tegenwoordig voor bedrijven een steeds belangrijkere plek in. Er zijn geen campagnes meer te vinden waarbij er niet een video hier en daar online wordt gezet. Het gebruik van video content in het bedrijfsleven heeft meerdere voordelen:

  • Mensen zijn visueel ingesteld en kijken liever dan ze lezen
  • Een video wordt veel langer onthouden
  • Bedrijven kunnen in video’s veel meer overbrengen dan tekst ooit zal kunnen
  • We leven in een online wereld

Cijfers van video content

Onderzoek van Cisco laat zien dat meer dan 60% van de kijkers drie dagen later zich nog kan herinneren wat ze in een video gezien en gehoord hebben. Dit staat tegenover (maar) 10% voor geschreven teksten, wat een enorm verschil is. Voor populaire video content is het niet ongewoon om soms wel miljoenen views te hebben.

Het is te merken dat bedrijven het belang van video content steeds minder vaak onderschatten. Alle grote sociale media hebben speciale video apps of functies. Ruim twee derde van de Nederlanders kijkt regelmatig video’s via de tablet en smartphone.

Video content: hoe pak je het aan?

Dat is een goede vraag. Bedenk eerst wat je kwijt wilt in je video. Wat wil je overbrengen en welke informatie hebben je volgers nodig om over te gaan op actie? De content van je video hangt dus sterk af van je doelen en je doelgroep. Daarnaast helpt het ook om wat onderzoek te doen naar welke dagen en tijden het meest gunstig zijn om te posten of welke hashtags en onderwerpen populair zijn.

Kan je toch wel wat hulp gebruiken om video content voor je bedrijf te creëren en om met je publiek te communiceren? Vraag dan 7talents om hulp bij het vinden van een tijdelijke communicatie professional!