6 Skills van een communicatieadviseur

Van de communicatieadviseur wordt tegenwoordig veel geëist. De communicatiemiddelen zijn veranderd, sneller geworden en vooral ook veelzijdiger. Hierdoor moeten communicatieadviseurs zich op een heel andere wijze inzetten en hebben zij andere skills nodig dan de communicatieadviseurs van bijvoorbeeld 10 jaar geleden. Hieronder vind je 6 skills die horen bij een goede communicatieadviseur.

1. Communicatieprioriteiten

Een ervaren communicatieadviseur van vandaag weet precies hoe communicatie in zijn werk gaat, waardoor hij of zij uitstekend in staat zijn om prioriteiten binnen de communicatie te stellen. Dit zorgt voor een goed vermogen om productief te zijn.

2. Gevoel voor timing

Timing in communicatie is nooit zo belangrijk geweest als vandaag. Eigenlijk draait alles in de wereld van (online) communicatie om timing. Een goede communicatieadviseur heeft een uitstekend gevoel voor timing en weet precies hoe dit ingezet moet worden om de grootste successen te behalen.

3. Communicatiebegeleiding

Communicatieadviseurs moeten niet alleen zelf een echte prof in communicatie zijn, maar moeten zich ook op kunnen stellen als dé persoon die ervoor zorgt dat alle andere communicatie goed verloopt. Communicatiebegeleiding is soms minstens even belangrijk als het vermogen om zelf helder en effectief te communiceren.

4. Strategisch communiceren

De ervaren communicatieadviseur van nu weet precies op welke wijze er gecommuniceerd moet worden in welke situatie. Hij of zij kan zich eenvoudig aanpassen aan nieuwe niveaus of nieuwe situaties op communicatiegebied. Ieder stukje communicatie verloopt volgens een goed doordachte strategie.

5. Sparren

Als communicatieadviseur moet je in staat zijn om op hoog niveau te kunnen sparren. Werkgevers verwachten dat de communicatieadviseur hen ondersteunt en de juiste woorden zegt om iets tot een hoger level te tillen. Deze adviseurs worden het aanspreekpunt van de werkgever, omdat alleen zij de werkgever echt verder op weg kunnen helpen.

6. Tweerichtingsverkeer

De beste communicatieadviseurs weten dat de beste communicatie twee kanten op gaat. Zij zijn niet alleen briljant met woorden, maar zijn ook sterren in luisteren. Dit zorgt voor wederzijds respect en dat kan bedrijven veel goeds opleveren. Het is ook één van de belangrijkste redenen voor bedrijven om meer communicatieadviseurs in te zetten in het proces van klantcontact.

Goede communicatieadviseur inschakelen?

Heeft jouw bedrijf een goede communicatieadviseur nodig die alle skills in huis heeft om voor jouw onderneming in te zetten? Maak dan eens nader kennis met 7Talents. Samen met jou vinden wij gegarandeerd de beste communicatieadviseur voor jouw vaste of tijdelijke functie.