10 Skills om klaar te zijn voor 2025!

Het jaar 2025 lijkt misschien nog ver weg, maar voor je het weet zijn we in dat jaar aangekomen. De arbeidsmarkt staat de komende jaren zeker niet stil. We moeten ons blijven ontwikkelen en vooruit blijven kijken om ook in de toekomst te kunnen voldoen aan de eisen die worden gesteld. Ben jij klaar voor 2025?

Als communicatieprofessional is het belangrijk om te blijven werken aan je skills en continu nieuwe te ontwikkelen. Wij geven je 10 skills die in 2025 erg belangrijk zullen zijn:

1. Creativiteit

Het vermogen tot creatief denken, het bieden van creatieve oplossingen en het neerzetten van creatieve prestaties zijn zaken die stuk voor stuk steeds belangrijker worden.

2. People management skills

De wereld van management verandert snel. We kennen minder ‘bazen’ en meer ‘leidinggevenden’. Je hebt goede vaardigheden op het vlak van people management nodig.

3. Cognitieve flexibiliteit

Vastgeroest zitten in je gedrag is nu wellicht nog acceptabel tot op zekere hoogte, maar dit verandert snel. In 2025 heb je zeker een goede mate van cognitieve flexibiliteit nodig.

4. Oplossingsgerichtheid

Veel mensen hebben de neiging om te denken in problemen in plaats van in oplossingen. Dit werkt nu niet, maar in 2025 al helemaal niet. Je hebt een optimale oplossingsgerichtheid nodig.

5. Kritisch denkvermogen

Het denkvermogen moet steeds verder worden ontwikkeld en hier heeft het kritisch denkvermogen zeker extra aandacht nodig. Dit leidt direct tot meer oplossingsgerichtheid.

6. Emotionele intelligentie

Natuurlijk besteed je aandacht aan je intelligentie en probeer je goed up to date te blijven. Wat je hierbij niet mag vergeten is ook aandacht te besteden aan je emotionele intelligentie. Dit wordt namelijk belangrijker.

7. Servicegerichtheid

We gaan nu al heel anders met klanten om dan 20 jaar geleden. Deze trend zet zich voort, waardoor een optimale servicegerichtheid ook steeds belangrijker wordt binnen je carrière.

8. Onderhandelingsvermogen

Je kunt goed zaken doen, maar kun je ook goed onderhandelen? We zullen hier namelijk steeds meer mee te maken krijgen in de toekomst, zeker nu internet een steeds grotere rol gaat spelen.

9. Samenwerking skills

Eén ding is duidelijk: je kunt het allemaal niet alleen. We zullen steeds meer en steeds vaker moeten gaan samenwerken. Het is dus belangrijk dat je werkt aan je vermogen tot effectief samenwerken met diverse partijen.

10. Besluitvaardigheid

Je beoordelingsvermogen zal sterker worden belast in 2025 dan op dit moment. Het is belangrijk om je beoordelingsvermogen, en daarmee je besluitvaardigheid, voldoende te ontwikkelen.

Tijdelijke communicatieprofessional nodig?

Kun jij wel een professional op het vlak van communicatie gebruiken die optimaal meegaat met de snelle ontwikkelingen van vandaag? Dan zit je bij 7talents goed. Wij bieden jou een ervaren communicatietalent die je nodig hebt, voor korte of langere periode. Wil je meer weten? Neem dan eens contact met ons op.