5 Tips om een succesvolle manager te worden

Als (team)manager ben je niet alleen verantwoordelijk voor het plannen en behalen van de gestelde doelen, maar ook het aansturen en motiveren van je medewerkers speelt een belangrijke rol. Dagelijks spring je bij waar nodig en bewaak je de planning. Manager van een afdeling of team zijn is een uitdagende positie met verantwoordelijkheden.

Jij met er immers voor zorgen dat er een prettige werksfeer is en dat je team gemotiveerd blijft. Heb jij de ambitie om door te groeien naar manager?

Hoe word je een succesvolle manager?

Een manager wil met succes een team aansturen. Hoe word je echter een succesvolle manager? Dit doe je door een goede balans te vinden tussen de verschillende aspecten die het management met zich meebrengt! Hieronder vind je 5 tips om een succesvolle manager te worden. Pas ze toe in de dagelijkse praktijk.

Tip 1: Het bepalen van doelstellingen

Wat wil je bereiken? Breng dit voor jezelf zo duidelijk mogelijk in kaart. Maak van grote doelen kleinere subdoelen, zodat het niet alleen voor jezelf, maar ook voor je medewerkers overzichtelijk blijft. Deel deze doelen ook met je team.

Tip 2: Delegeren

Je kunt niet alles zelf en dat hoeft ook niet! Delegeer en bespreek regelmatig de resultaten, zodat je wel zicht houdt op hoe de voortgang verloopt. Geef je team ook vrijheid om zelf beslissingen te nemen die op dat moment nodig zijn.

Tip 3: Communicatie

Zorg dat de medewerkers weten wat je van ze verwacht en weet ook wat de medewerkers van jou verwachten. Commandeer niet en sta ook open voor wat de medewerkers te vragen of te zeggen hebben. Wees ook als manager zichtbaar in de organisatie.

Tip 4: Motivatie

Motiveer je team! Zorg dat de medewerkers zich persoonlijk kunnen ontwikkelen en hun eigen successen kunnen boeken. Zorg dat ze hun kennis kunnen inzetten en het gevoel hebben echt te kunnen bijdragen! Organiseer een maandelijkse borrel in een café om de hoek en vier successen die in het team gehaald worden.

Tip 5: Erkenning

Spreek je waardering uit. Geef je medewerkers een goed gevoel door te laten blijken dat ze hun werk goed hebben gedaan en dat je tevreden bent met de behaalde resultaten. Complimentjes geven kost niets en het effect is groot!

Communicatiemanager op interim basis

Goede planning en onderlinge communicatie zijn belangrijke onderdelen van een goed management. Mist jouw communicatie afdeling een goede manager en kun je geen geschikte persoon vinden? Neem dan contact op met 7talents. Wij hebben een uitgebreid netwerk van ervaren communicatieprofessionals die op korte termijn bij jouw organisatie kunnen beginnen.