De voordelen van een interimmer in je bedrijf

De arbeidsmarkt is krap, het kost bedrijven meer tijd en moeite om geschikt personeel te vinden. De vraag naar tijdelijke krachten groeit daardoor en is ook bij 7talents merkbaar. Interimmers zijn direct beschikbaar om het lopende werk uit te voeren, terwijl het bedrijf zich kan richten op de zoektocht naar een vaste kandidaat. Dat is de situatie die wij in de meeste gevallen zien. Toch heeft een interimmer meer voordelen, die heel interessant kunnen zijn voor een bedrijf. We delen ze graag met je.

Verse ervaring binnen het team

Een interimmer heeft over het algemeen een heel brede ervaring. Hij of zij heeft binnen diverse bedrijven in de branche gewerkt en op deze manier veel ervaring opgedaan. De ervaring is in de meeste gevallen breder dan die van de vaste medewerkers. De interimmer kan zijn ervaring overdragen aan de vaste teamleden en zo werkt de aanwezigheid van deze professional nog lange tijd door binnen het team.

De nodige extra handen

Een interimmer is natuurlijk ook de oplossing als je tijdelijk extra werk hebt. Een deel van de bedrijven heeft te maken met piekperioden waarin de eigen medewerkers het werk eigenlijk niet aan kunnen. Een ervaren interimmer hoeft niet lang ingewerkt te worden en kan dus op korte termijn die extra paar handen bieden om de werkdruk te verlichten.

Nieuwe inzichten om te groeien

Als bedrijf wil je altijd blijven groeien. Je moet blijven ontwikkelen, want stilstand is achteruitgang. De vaste medewerkers van het bedrijf kennen de bedrijfsprocessen en zijn gewend aan de manier waarop er gewerkt wordt. Een interimmer ziet feilloos waar nog verbeterpunten liggen en kan nieuwe inzichten binnenbrengen. Zo helpt hij of zij het bedrijf groeien.

Actuele kennis

Een interimmer werkt steeds voor een ander bedrijf, vaak in de branche waarin hij of zij zich gespecialiseerd heeft. De interimmer moet interessant blijven voor de bedrijven om tijdelijk ingeschakeld te worden. Daarom zorgt een interimmer ervoor dat hij of zij de nieuwste kennis en ontwikkelingen in de branche tot zich neemt. Je haalt dus iemand binnen met de meest actuele kennis van zaken.

Ervaren communicatie interimmer nodig?

Heeft jouw bedrijf ook behoefte aan een ervaren, tijdelijke communicatieprofessional? Neem dan contact met ons op. We hebben een breed en warm netwerk en brengen je op korte termijn in contact met de beste kandidaat of kandidaten voor de functie.