Hoe laat je je werk los op vakantie?

Veel communicatieprofessionals hebben moeite om tijdens de vakantie even hun werkzaamheden helemaal los te laten. Ook al zijn ze niet eens actief bezig met het werk, zich compleet focussen op het vakantieplezier blijkt vaak veel moeilijker dan gedacht. Op zich is dat niet zo gek.

Tegenwoordig zijn er veel meer communicatiemiddelen om toch betrokken te blijven bij de werksituatie waardoor het afstand nemen een stuk moeilijker wordt. Toch is dat jammer en werkt deze betrokkenheid meestal juist averechts. Een vakantie is nu eenmaal bedoelt om de batterij weer even helemaal op te laden, zodat je na de vakantie weer uitgerust en fris aan het werk kan. Hoe laat je je werk los op vakantie? In dit blog geven we je enkele tips!

Afstand nemen is moeilijk

Er zijn een aantal redenen waardoor iemand het werk moeilijk los kan laten tijdens de vakantie. Sommige oorzaken kunnen eenvoudig worden weggenomen, andere zijn wat lastiger. De volgende punten kunnen bijvoorbeeld een reden zijn waardoor iemand niet met volle teugen van de vakantie geniet:

  • De angst dat het werk zich opstapelt tijdens de vakantie
  • De angst dat een vervanger niet deskundig genoeg is
  • Weten dat er te weinig vervanging is om de taken over te nemen
  • Enorme drukte op het werk
  • Contact houden met collega’s of klanten tijden vakantie

De meeste punten die je op deze lijst ziet, hebben te maken met het feit dat er geen deskundige vervanging is voor de persoon die op vakantie gaat. Hierdoor kan het werk zich opstapelen of niet goed worden uitgevoerd.

Ook al zijn er deskundige collega’s aanwezig, zij hebben het meestal ook druk met hun eigen taken en kunnen niet al het werk van de vakantievierder op hun schouders nemen. Een externe ervaren kracht inschakelen kan dus voor veel punten een ideale oplossing zijn. Het werk stapelt zich niet op en wordt ook nog eens vakkundig afgehandeld.

De oplossing voor vakantieplezier

Een ander belangrijk punt is het afstand nemen tijdens de vakantie. Ga even uit de bedrijfsgroep op WhatsApp en check niet iedere dag de mailbox van het werk. Vakantie is vakantie en ieder mens heeft vakantie nodig. Spreek desnoods af dat er alleen in pure noodgevallen contact opgenomen mag worden. Zorg dat dit soort zaken voorafgaande aan de vakantie goed geregeld zijn.

Neem ook eens vrijblijvend contact op met 7talents voor een tijdelijke communicatie professionals. Wij kunnen zorgen dat de vakantie van de persoon die op vakantie gaat ook daadwerkelijk een vakantie is. Plaats nu direct je opdracht of stuur ons je CV.