78% van de werkenden gaat met plezier naar het werk

Met plezier naar je werk gaan is belangrijk. Werkplezier zorgt voor betere prestaties, een hogere productiviteit en minder ziekteverzuim, maar verhoogt daarnaast ook het algemene geluksgevoel in het leven. Bijna 4 op de 5 Nederlandse werknemers, namelijk 78 procent, gaat dagelijks met plezier naar het werk. Dit blijkt uit een onderzoek dat in opdracht van PER4MANCE werd uitgevoerd onder meer dan 7.500 werknemers.

Werkplezier hangt niet altijd de leidinggevende

Veel eerdere onderzoeken hebben laten zien dat er vaak een verband bestaat tussen werkplezier en leidinggeven. Werknemers die een verkeerde vorm van leiding ontvangen of die niet goed overweg kunnen met de leidinggevende ervaren minder werkplezier. Het onderzoek van PER4MANCE laat zien dat die verhouding niet per definitie bestaat.

Van de 78 procent die aangeeft met plezier naar het werk te gaan geeft namelijk 65 procent aan dit werkplezier niet te halen uit de samenwerking met de directe leidinggevende. Ook het contact met de werkgever zorgt niet voor het werkplezier volgens deze groep.

Energie wordt vaak buiten het werk verkregen

In de beste situatie halen medewerkers hun energie uit hun werk. Dit blijkt voor slechts de helft van de Nederlandse werknemers te gelden. Maar liefst 50 procent van de ondervraagden geeft aan de energie buiten het werk te verkrijgen en dat het werk zelf alleen maar energie kost. Werkgevers worden daarom aangemoedigd stappen te ondernemen om ervoor te zorgen dat medewerkers meer energie uit het werk halen.

Dit kan onder meer worden gedaan door van elkaars kwaliteiten te profiteren en goed, open te communiceren met elkaar. Aandacht voor de manier van leidinggeven is ook belangrijk. Uit het onderzoek komt naar voren dat 89 procent gemiddeld tot goed tevreden is over de leidinggevende. De overige 11 procent geeft aan de leidinggevende eerder als een dictator te zien.

Gebrek aan communicatie verlaagt werktevredenheid

Nederlandse werknemers die niet fluitend naar het werk gaan benoemen vaak het gebrek aan communicatie als obstakel. Zij hebben vaak het gevoel slechts een nummer te zijn en niet echt gehoord te worden. Dit geeft aan hoe belangrijk interne communicatie is. Wil jij de interne communicatie verbeteren en medewerkers weer laten fluiten? Schakel een ervaren communicatieprofessional in, voor korte of lange periode. Dit doe je natuurlijk via 7talents. Neem vrijblijvend contact met ons op.