Zo maak je waardevolle content

Het creëren van waardevolle content is niet eenvoudig. Daarnaast is het ook zo dat velen van mening zijn dat het maken van waardevolle content te veel tijd en moeite kost. Het snel en efficiënt maken van waardevolle content is wenselijk, maar dat gaat niet vanzelf. 7talents geeft je graag 5 tips om sneller en efficiënter waardevolle content te maken.

1. Ga voor de whitepaper-stijl

We kennen blogs en we kennen whitepapers. In de basis hebben we het over hetzelfde. Je deelt informatie met de lezer. In het detail zijn belangrijke verschillen te zien. Blogs zijn namelijk korter en meer algemeen waar de whitepapers langer en dieper zijn. Het zijn vooral de whitepapers waarmee je jezelf neer kunt zetten als dé expert, en daar wil je naartoe. Kies daarom je onderwerpen heel bewust en ga deze uitdiepen om écht iets waardevols te bieden.

2. Luister naar je doelgroep

Dit bedoelen we letterlijk. Luister naar wat de doelgroep jouw vertelt en naar wat je doelgroep jou vraagt. Welke zaken hoor je vaker voorbij komen? Dit zijn de zaken waaraan jij aandacht wilt besteden in je podcasts, blogs, whitepapers en video’s. Jij wilt mensen helpen als dé expert en dat doe je door hen precies te bieden wat zij willen zien.

3. Zorg voor meer engagement

Engagement is key, maar hoe realiseer je dat? Velen hebben moeite met het vergroten van de engagement, maar het hoeft helemaal niet zo lastig te zijn. Neem contact op met een vak-expert en vraag om een interview. Na een akkoord geeft je jouw lezers alvast een seintje dat het interview er komt en vraag je hen om mee te denken over de vragen die gesteld moeten worden binnen dit interview. Zo laat je jouw doelgroep actief meedenken, leer je zelf alles over wat jouw doelgroep wil weten en zorg je eenvoudig voor veel meer engagement.

4. Leer van social media inhoud

Social media inhoud is er meer dan voldoende en je kunt er veel van leren. Kijk eens naar wat voor updates en posts zorgen voor veel verbinding en extra reacties. Dit zijn de onderwerpen die jij ook aan wilt spreken, maar dan op een veel verder uitgediepte wijze. Ontdek waar jouw doelgroep over discussieert op social media. Waar struikelen zij over? Welke problemen zien zij steeds weer terugkeren? Help hen door middel van waardevolle content.

5. Zorg voor veel transparantie

We leven in een ‘open’ tijd. Alles moet zo veel mogelijk transparant en persoonlijk zijn. Mensen willen geen zaken meer doen met een bedrijf, maar zij willen zaken doen met de mensen achter dat bedrijf. Wees niet bang om iets van jouw persoonlijkheid te laten zien en om stukjes informatie over jezelf weg te geven. Creëer eens content vanuit je hart in plaats van je expert-verstand. Daar worden heel veel mensen blij van.

Laat je ondersteunen door een communicatieprofessional

De wereld van contentcreatie is complex. Het valt niet mee om waardevolle content te maken, zeker niet wanneer er ook focus ligt op snelheid en efficiëntie. Een ervaren communicatieprofessional kan je helpen. Kun jij een goede ondersteuning bij contentcreatie gebruiken, voor tijdelijk of voor lange tijd? 7talents heeft het communicatietalent dat jij nodig hebt. Neem direct vrijblijvend contact met ons op.